Snel naar
Menu
Check beschikbaarheid
ANWB | Winnaar Camping van het Jaar 2020
ANWB | Winnaar Camping van het Jaar 2021
Omgeving overzicht

Musea

Hieronder vindt u een lijst van musea bij ons in de buurt. Wilt u meer weten over het museum klik dan door naar de website. Van sommige musea vindt u een folder bij de receptie.

A-Ford museum

Alle A-Fords in het Beekbergse A-Ford museum zijn originele oldtimers wat betreft de kleuren, interieur en techniek.

Bezoek website

Airborne Museum 'Hartenstein'

Airborne Museum 'Hartenstein' is een herinneringscentrum. Een plek waar nationale en internationale bezoekers met elkaar kunnen herdenken en stilstaan bij de Slag om Arnhem en de rol van deze slag binnen de Tweede Wereldoorlog.

Bezoek website

CODA

CODA Museum is de plek voor wisselende tentoonstellingen met moderne, beeldende kunst, hedendaagse mode- en kunstenaarssieraden van (inter)nationale ontwerpers en kunstenaars en kunst van en op papier. Thematische tentoonstellingen en presentaties over de geschiedenis van Apeldoorn maken onderdeel uit van de programmering.

Bezoek website

Kasteel Cannenburch

Het kasteel staat in een betrekkelijk gave historische omgeving. De oude parkaanleg en molenbeken zijn nog in het landschap te zien.

Bezoek website

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is prachtig gelegen in de uiterwaarden van de Rijn. In het kasteel zijn drie musea te bezoeken. Op de stuwwal erachter ligt een afwisselend heuvellandschap met bossen, akkers en weilanden waar het heerlijk wandelen of fietsen is.

Bezoek website

Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum is een museum voor moderne kunst. In het museum vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien.

Bezoek website

Museonder

Heeft u wel eens letterlijk en figuurlijk een kijkje onder de grond genomen? Dat kan in het Museonder. Het Museonder is het eerste ondergrondse museum ter wereld. Ontdek hier alles over het leven op de Veluwe.

Bezoek website

Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem vangt de geschiedenis in authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. Ze nemen je mee op reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. Je komt er ogen te kort. De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen.

Bezoek website

Nederlands Watermuseum

Het Nederlands Watermuseum in Arnhem is het museum dat zich richt op informatie over alles aspecten van water, zoals waterhuishouding, drinkwater en waterzuivering. Het museum werd geopend in 2004.

Bezoek website

Paleis Het Loo

Paleis Het Loo is sinds 1988 een museum in Apeldoorn. Het bestaat uit het voormalig koninklijk paleis, de paleistuinen en het Stallenplein waar auto's en rijtuigen zijn te bekijken.

Bezoek website

Speelgoedmuseum Deventer

Het Speelgoedmuseum Deventer is een museum in Deventer, gevestigd in twee laatmiddeleeuwse koopmanshuizen aan de Brink in de binnenstad van Deventer. Het bezit een grote collectie speelgoed uit het verre en recente verleden.

Bezoek website