Snel naar
Menu
Omgeving overzicht

Musea

Paleis het Loo

Een koninklijk dagje uit!

Sinds 1984 is dit voormalig Koninklijk Paleis na een grondige restauratie opengesteld voor publiek. De ingerichte kamers en zalen tonen hoe de Oranjes er 300 jaar lang woonden en werkten. De baroktuinen zijn symmetrisch aangelegd naar 17e eeuws voorbeeld en uniek in Nederland. In de loop van de 300 jaar waren er veel verschillende bewoners en onderging het paleis vele veranderingen.

Nederlands Openluchtmuseum

Een dagje terug in de tijd!

Neem een hele dag voor een bezoek aan het ruim 80 voetbalvelden grote museumpark waar de boerderijen, huizen en grachtenpanden zijn achtergelaten precies alsof ze nog bewoond zijn. Ook voor kinderen is van alles te doen. Allerlei ambachten worden getoond waarbij kinderen mogen helpen.

Nederlands Watermuseum

Een 'spetterend' dagje uit

Het Nederlands Watermuseum, gevestigd in een oude Begijnenmolen uit de 15e eeuw, is een interactief museum over alle aspecten van water,  gelegen aan de Sint Jansbeek in het monumentale park Sonsbeek. Een écht doe-museum waar je van alles te weten kunt komen over dijkbeheer, drinkwater, grondwater of watergebruik in Nederland en de rest van de wereld. Hoeveel liter water denk jij dat je per dag verbruikt?

Speelgoed Museum Deventer

Omdat spelen altijd leuk is

Het Speelgoedmuseum is een geweldige belevenis voor jong en oud! Met 13.000 objecten heeft het museum de grootste openbare speelgoedcollectie van Nederland. Bijzondere poppen, prachtige poppenhuizen, treinen, verschillende soorten mechanisch speelgoed, optisch speelgoed, bordspellen en games; het museum heeft het allemaal!

Kröller Möller Museum

Boordevol topstukken

In het Kröller-Müller Museum vindt u de op een na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. Daarnaast ziet u er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

Museum en Wildpark het Aardhuis

Een wereld van wild

Een leuk uitstapje voor jong en oud. In het wildpark vindt u een museum en kunt u op eigen gelegenheid wandelen. Via geel gemarkeerde paaltjes komt u langs de mooiste plekjes. Deze wandeling duurt circa. 1 uur.

Airborne museum

Indrukwekkend uitje met gespreksstof

Oorlogsmuseum in Oosterbeek met speciale aandacht voor de slag bij Arnhem gedurende WOII. Erg indrukwekkend en zeker een aanrader om ook eens met de kinderen te bezoeken. Veel nagebootste scenes die een aangrijpend beeld geven van de geschiedenis. Misschien een beetje zware kost in uw vakantie, maar ook een uitje dat veel gespreksstof oplevert!