Snel naar
Menu
Omgeving overzicht

In en rond Hoenderloo

Het prachtige dorp Hoenderloo is centraal gelegen op de Veluwe en bovendien op slechts 3 kilometer wandel- en fietsafstand van het Lierderholt.  Het dorp is voor iedere natuur- en kunstliefhebber, fietser en wandelaar absoluut het bezoeken waard. De bossen rondom Hoenderloo zijn het gehele jaar toegankelijk, u zult dan ook versteld staan van de diversiteit en prachtige kleuren.

IJs van Co

Als u door Hoenderloo fietst, wandelt of rijdt en u ziet een hele lange rij mensen op het trottoir staan, dan heeft u IJS van Co gevonden. In Hoenderloo vindt u namelijk het op de Veluwe wereldberoemde IJs van co. Er wordt al ijs gemaakt vanaf 1938 en zijn verkozen tot het lekkerste ijs van Gelderland. Er wordt dagelijks vers ijs bereidt voor de verkoop aan het ijs-loket (Krimweg 33-D). Klik voor recente openingstijden hier.

Meer informatie

Nederlands Electriciteitsmuseum

Iets verder aan de Krimweg vindt u het Nederlands Elektriciteitsmuseum. In de geschiedenis van de mensheid heeft geen enkele nieuwe technologie het dagelijks leven van miljoenen mensen in zo een korte tijd ingrijpend veranderd als de toepassing van elektriciteit. Aan deze stormachtige ontwikkeling en de gevolgen hiervan voor de mensheid, geeft dit museum aandacht. Kijk voor meer informatie op www.elektriciteitsmuseum.nl.

Meer informatie

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

In Hoenderloo vindt u één van de ingangen van het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het park is tegenwoordig circa 5.400 hectare groot en beslaat ongeveer vijf procent van de Veluwe, het grootste laaglandnatuurterrein in Noordwest-Europa. U kunt tijdens uw bezoek aan het park gebruik maken van de gratis witte fietsen. Op De Hoge Veluwe is ruimte ingeruimd voor cultuurhistorische elementen, architectuur en beeldende kunst. Zo vindt u op het park het Museonder, Jachthuis Sint-Hubertus en het wereldberoemde Kröller-Müller Museum. Voor een folder en activiteiten programma van het park kunt u terecht op de receptie op of www.hogeveluwe.nl.

Meer informatie

Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum is een museum voor moderne kunst. In 2015 staat vooral Vincent van Gogh centraal. Het is precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed. Het hele jaar door eren vershillende steden in Europa de kunstenaar. Het Kröller-Müller heeft de op één na grootste Van Gogh-collectie ter wereld en doet natuurlijk mee met het jaar van Van Gogh. Een folder is verkrijgbaar bij onze receptie of kijk voor meer informatie op http://krollermuller.nl/.

Meer informatie

Jachthuis Sint-Hubertus

Zeker de moeite waard om te bekijken is Jachtslot St. Hubertus. In 1914 besloot het echtpaar Kröller-Müller tot de bouw van een buitenhuis op hun pas verworven landgoed De Hoge Veluwe. Het ontwerp werd gegund aan de vooraanstaande architect Hendrik Petrus Berlage. Hij ontwierp niet alleen het huis, maar ook het interieur, de meubels, de tuinen, dienstgebouwen en zelfs een brug bij het jachthuis. Zo ontstond er een samenhangend geheel, een Gesamtkunstwerk.

Meer informatie

Museonder

Ooit wel eens letterlijk en figuurlijk een kijkje onder de grond genomen? Dat kan in het Museonder. Het Museonder is het eerste ondergrondse museum ter wereld. Ontdek hier alles over het leven op de Veluwe.

Meer informatie