Snel naar
Menu
Check beschikbaarheid
ANWB | Winnaar Camping van het Jaar 2020
ANWB | Winnaar Camping van het Jaar 2021
Omgeving overzicht

In en rond Hoenderloo

Het prachtige dorp Hoenderloo is centraal gelegen op de Veluwe en bovendien op slechts 3 kilometer wandel- en fietsafstand van Het Lierderholt.  Het dorp is voor iedere natuur- en kunstliefhebber, fietser en wandelaar absoluut het bezoeken waard. De bossen rondom Hoenderloo zijn het gehele jaar toegankelijk, u zult dan ook versteld staan van de diversiteit en prachtige kleuren.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

In Hoenderloo vindt u één van de ingangen van het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het park is tegenwoordig circa 5.400 hectare groot en beslaat ongeveer vijf procent van de Veluwe, het grootste laaglandnatuurterrein in Noordwest-Europa. U kunt tijdens uw bezoek aan het park gebruik maken van de gratis witte fietsen. Op De Hoge Veluwe is ruimte ingeruimd voor cultuurhistorische elementen, architectuur en beeldende kunst. Zo vindt u op het park het Museonder, Jachthuis Sint-Hubertus en het wereldberoemde Kröller-Müller Museum. Voor een folder en het activiteitenprogramma kunt u terecht bij onze receptie.

Bezoek website

IJs van Co

Als u door Hoenderloo fietst, wandelt of rijdt en u ziet een hele lange rij mensen op het trottoir staan, dan heeft u IJs van Co gevonden! Er wordt al ijs gemaakt vanaf 1938 en IJs van Co is verkozen tot het lekkerste ijs van Gelderland. Er wordt dagelijks vers ijs bereidt voor de verkoop aan het ijs-loket (Krimweg 33-D).

Bezoek website

Jachthuis Sint-Hubertus

Zeker de moeite waard om te bekijken is Jachtslot Sint-Hubertus. In 1914 besloot het echtpaar Kröller-Müller tot de bouw van een buitenhuis op hun pas verworven landgoed De Hoge Veluwe. Het ontwerp werd gegund aan de vooraanstaande architect Hendrik Petrus Berlage. Hij ontwierp niet alleen het huis, maar ook het interieur, de meubels, de tuinen, dienstgebouwen en zelfs een brug bij het jachthuis. Zo ontstond er een samenhangend geheel: een Gesamtkunstwerk.

Bezoek website

Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum is een museum voor moderne kunst. In het museum vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien. Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Bij de receptie zijn folders verkrijgbaar.

Bezoek website

Museonder

Heeft u wel eens letterlijk en figuurlijk een kijkje onder de grond genomen? Dat kan in het Museonder. Het Museonder is het eerste ondergrondse museum ter wereld. Ontdek hier alles over het leven op de Veluwe.

Bezoek website