Snel naar
Menu
Check beschikbaarheid

Meest gestelde vragen betreffende het coronavirus COVID-19

Geplaatst: 16-03-2020

Laatste update: 01 april 2020 – 14:00 uur

Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn alle maatregelen door de overheid verlengd tot 28 april 2020.

Dat houdt in dat onze sanitairgebouwen (en daarmee de mogelijkheid om te overnachten op ons kampeerterrein) en Eeterij De Lierderhoeve in ieder geval gesloten blijven tot 28 april.

Onze accommodaties beschikken allemaal over eigen sanitaire voorzieningen en zijn daarom gewoon geopend. Heb je een boeking tot 28 april in een accommodatie? Dan ben je van harte welkom!

Waarom zijn de kampeervelden gesloten?
Op 26 maart hebben wij van de Veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland te horen gekregen dat wij onze sanitaire voorzieningen niet mogen openen, deze vallen namelijk per direct onder verboden gebouwen en locaties. Dit betekende dat wij onze kampeervelden (dus ieder type plek waarop mensen verblijven in een camper, tourcaravan, vouwwagen of tent) op ons park hebben moeten sluiten.

Het is toegestaan om je kampeermiddel op de plaats te laten, tot het einde van jouw huidige boeking. Mocht je jouw kampeermiddel langer op de plek willen laten staan, neem dan eerst contact op met de receptie via 055 506 14 58.

Hetzelfde geldt voor de voorseizoen kampeerplaatsen. De kampeermiddelen mogen op de plaatsen worden gezet/blijven staan. Je mag overdag aanwezig zijn, maar je mag helaas niet blijven overnachten.

Hoe gaat Vakantiepark Het Lierderholt om met annuleringen m.b.t. het coronavirus?
Verblijven tot 28 april 2020
Wanneer je een verblijf hebt geboekt tot 28 april 2020, dan kun je deze kosteloos verzetten naar een andere periode in 2020.
Wil je je verblijf verzetten naar 2021? Ook dat is mogelijk, maar alleen nu nog niet omdat wij nog niet kunnen boeken voor 2021. Dus als je je verblijf wilt verzetten naar 2021 dan blijft je aanbetaling staan als tegoed. Wanneer het boeken voor 2021 mogelijk is, zullen wij dat bekend maken en dien je zelf contact met ons op te nemen voor het maken van een nieuwe boeking.

Mocht er bij het verzetten van je boeking prijsverschil zitten tussen de huidige en de nieuwe periode dan wordt dit verrekend. Als je de boeking verplaatst naar een duurdere periode, dient dit verschil bijbetaald te worden.

Als je je huidige boeking toch wilt annuleren dan gelden de RECRON-voorwaarden en/of de voorwaarden van uw eigen annuleringsverzekering. Annuleren en/of verzetten kan telefonisch via 055 506 1458. Wegens de drukte en minimale bezetting op de receptie zijn onze wachttijden momenteel langer dan je van ons gewend bent. 

Verblijven na 28 april 2020
Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en als er berichten vanuit de overheid komen die betrekking hebben op de periode na 28 april, dan zullen wij je hiervan op de hoogte brengen.

Ik heb een jaarplaats op Het Lierderholt, ben ik nog welkom?
Ja, jullie zijn nog steeds van harte welkom!
Jullie verblijven namelijk in een eigen chalet of stacaravan en beschikken daardoor over eigen sanitaire voorzieningen. Er zijn wel een aantal andere maatregelen waar jullie zich, als jaarplaats gast, aan moeten houden op ons vakantiepark:

 • Houd altijd 1.5 meter afstand;
 • Visite of dagbezoek is niet toegestaan;
 • Groepsvorming is niet toegestaan, ook niet in je chalet of stacaravan.

Ik heb een groepsreservering gemaakt, kunnen wij gewoon komen?
Heb je een groepsreservering met je familie en/of vrienden gemaakt? Deze reserveringen behandelen wij hetzelfde als een individuele reservering. 

Heb je een reservering bij ons staan via een (kampeer)vereniging? Hiervoor hebben wij aangepaste maatregelen en de reisleider mag daarvoor telefonisch contact met ons opnemen via 055 506 1458.

Hebben jullie een animatieprogramma met Pasen?
Nee, helaas hebben wij geen animatieprogramma met Pasen. Met de huidige regels van het RIVM is het niet mogelijk om in het paasweekend een animatieprogramma te organiseren. Wel zullen wij zorgen voor een boekje met bijvoorbeeld tekeningen en/of activiteiten voor kinderen. Hierover volgt later meer informatie.

Onze paasbrunch op zondag 12 april gaat helaas ook niet door.


Laatste update: 27 maart 2020 - 10:00 uur

Gisteravond (26-03-2020) hebben wij van de Veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland te horen gekregen dat wij onze sanitaire voorzieningen niet mogen openen, deze vallen per vandaag namelijk onder verboden gebouwen en locaties. Dit betekent dat wij onze kampeervelden (dus iedere type plek waarop mensen verblijven in een camper, tourcaravan, vouwwagen of tent) op ons park moeten sluiten.

Wij zijn volgens de wet namelijk verplicht om bepaalde aantallen douches en toiletten aan te bieden om kampeergasten te ontvangen. Helaas kunnen we daar door deze noodverordening niet meer aan voldoen. Om die reden moeten wij u helaas vragen om voor vanavond (27-03-2020) 17:00 uur ons terrein te verlaten..

Het is toegestaan om uw kampeermiddel op uw plaats te laten, tot het einde van uw huidige boeking. Mocht u uw kampeermiddel langer op de plek willen laten staan, neem dan eerst contact op met de receptie via 055 506 14 58.
Hetzelfde geldt voor de voorseizoen kampeerplaatsen. De kampeermiddelen mogen op de plaatsen worden gezet/blijven staan, maar uzelf moet daarna helaas ons terrein weer verlaten.

Onze kampeervelden en Eeterij De Lierderhoeve blijven in ieder geval gesloten tot 6 april. We zijn nog in afwachting van de maatregelen die na 6 april zullen gelden.

Weet dat wij in deze bijzondere tijden er alles aan doen om u binnenkort weer te mogen ontvangen als gast. Wij zijn klaar voor het seizoen, op welk moment het ook gaat starten. Van harte hopen wij u de komende periode te kunnen verwelkomen als gast.


Laatste update: 26 maart 2020 - 11:45 uur

Momenteel is onze brancheorganisatie druk bezig met het uitwerken van een regeling die voorkomt dat je jouw geld kwijt bent en wij onze diensten kunnen blijven aanbieden.

Onderstaand bericht hebben wij gisteravond ontvangen vanuit onze brancheorganisatie de HISWA-RECRON:

Er ligt veel druk op de ontwikkeling van de corona-voucher, die een oplossing moet bieden voor de vele annuleringen en claims tot terugbetaling in verband met de corona crisis. Het formuleren van de voorwaarden luistert echter nauw en vraagt inzet van advocaten en juristen en dat kost ons iets meer tijd dan we zouden willen. Wij hopen morgen het eindpunt te kunnen bereiken in de gesprekken met die deskundigen.

Dit betekent concreet dat wij op dit moment niet in de gelegenheid zijn om geld terug te storten voor geannuleerde boekingen en dat wij wachten op verder bericht vanuit onze brancheorganisatie.


Laatste update: 24 maart 2020 - 12:30 uur

De overheid heeft nieuwe maatregelen afgekondigd. De komende dagen gaan wij kijken welke consequenties dit gaat hebben voor het vakantiepark en voor onze gasten. Zodra we meer informatie hebben, laten we dit zo snel mogelijk weten! We vragen jullie dan ook om nog even geduld te hebben en onze berichten af te wachten.

De feiten van nu nog even op een rij:

 • Horeca is gesloten tot 6 april;
 • Alle groepsbijeenkomsten zijn verboden tot 1 juni;
 • Vakantieparken zijn gewoon geopend en je mag nog op vakantie.

Mocht je vraag er niet tussen staan dan vragen wij je om contact met ons op te nemen per mail (info@lierderholt.nl).

Kan ik nog wel op vakantie bij Vakantiepark Het Lierderholt vanwege het coronavirus?
Ja, je kunt gewoon op vakantie komen! Wij volgen de regelgeving van de overheid en vakantieparken hoeven op dit moment  niet hun deuren te sluiten voor verhuur en kamperen.

Eeterij De Lierderhoeve is gesloten, maar het is wel mogelijk om op vrijdag en zaterdag maaltijden bij ons af te halen. Je kunt de maaltijden uitsluitend telefonisch bij ons bestellen tussen 13:00 en 21:00 uur via 055 506 14 58. Bekijk hier ons speciale afhaalmenu.

De midgetgolf en tennisbaan zijn gesloten. Speeltuinen zijn wel toegankelijk, maar ook hier moet 1,5 meter afstand van elkaar worden gehouden. Wij zullen hier dan ook op toezien.

Kan ik mijn vakantie omboeken?
Op dit moment is er geen reden om niet te komen. De vakantie omboeken naar een andere periode is dan ook niet mogelijk.

Wij hebben wel een speciale coulanceregeling voor gasten met een reservering t/m 6 april. Deze reserveringen mogen kosteloos worden verzet naar een andere periode in 2020. Mocht er prijsverschil zitten tussen de huidige en de nieuwe periode dan wordt dit verrekend. Wanneer je een tegoed houdt, krijg je dit geld terug. Als je de boeking verplaatst naar een duurdere periode, dient dit verschil bijbetaald te worden.

Deze coulanceregeling wordt vooralsnog niet verlengd.

Kan ik mijn vakantie annuleren?
Vanuit de overheid zijn er nog geen berichten gekomen die een reden tot annuleren en/of verzetten van een boeking geven. Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en als er berichten vanuit de overheid komen die betrekking hebben op de periode na 6 april, dan zullen wij je hiervan op de hoogte brengen. 

Momenteel wordt binnen onze sector een regeling uitgewerkt die voorkomt dat je jouw geld kwijt bent en wij onze diensten kunnen blijven aanbieden. Wij nemen hierover zo spoedig mogelijk contact met je op. Wij vertrouwen er op dat je ons tot dat moment de tijd zult geven om met een die oplossing te komen. 
Dit betekent concreet dat wij op dit moment niet in de gelegenheid zijn om geld terug te storten voor geannuleerde boekingen.

Heb je bij ons een annuleringsfonds afgesloten? Dan vind je op de website van recreatieverzekeringen de voorwaarden. Heb je zelf een eigen (doorlopende) annuleringsverzekering dan verwijzen wij je graag door naar hen.

Kan er voor mij een uitzondering gemaakt worden?
Dit is een zeer uitzonderlijke situatie en hierdoor kunnen wij geen persoonlijke uitzonderingen maken. Indien de landelijke situatie zal wijzigen, volgen wij de dan geldende regelgeving. 

Ik heb een groepsreservering gemaakt, kunnen wij gewoon komen?
Heb je een groepsreservering met je familie en/of vrienden gemaakt? Deze reserveringen behandelen wij hetzelfde als een individuele reservering.

Heb je een reservering bij ons staan via een (kampeer)vereniging? Hiervoor hebben wij aangepaste maatregelen en de reisleider mag daarvoor telefonisch contact met ons opnemen via 055 506 1458.

Gelden er op Vakantiepark Het Lierderholt extra regels ten aanzien van de hygiëne?
Houd je als gast aan de volgende richtlijnen van het RIVM. Uiteraard houden onze medewerkers zich hier ook aan:

 • Was je handen regelmatig met water en zeep;
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
 • Schud geen handen;
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na eenmalig gebruik weg;
 • Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

Daarnaast hanteren wij onderstaande aanvullende maatregelen:

 • Het is niet meer mogelijk om met contant geld te betalen;
 • Het is niet meer mogelijk om bij de receptie midgetgolf- en/of tennisspullen te huren;
 • Onze terreinmedewerkers betreden alleen accommodaties wanneer deze helemaal leeg zijn en zij dus als enige in de accommodatie aanwezig zijn;
 • Wanneer onze medewerkers de sanitairgebouwen aan het schoonmaken zijn, dan is het niet toegestaan om deze gebouwen te betreden.

Hoe houdt Vakantiepark Het Lierderholt toezicht op het nastreven van de genomen maatregelen?
Op het moment dat gasten van Het Lierderholt zich niet aan de voorgeschreven maatregelen van het R.I.V.M. houden, kan de gemeente beslissen Het Lierderholt tot nader order volledig te laten sluiten. 
Het is daarom extra belangrijk dat u zich houdt aan de afstand en visiteregels. Onze vaste beveiliger Bjorn zal daarom de komende weekenden aanwezig zijn op ons vakantiepark om mensen aan te spreken in geval van overtreding van de maatregelen.

Wij nemen deze maatregelen extra serieus, omdat een sluiting voor onbepaalde tijd zeer grote negatieve gevolgen zal hebben voor Het Lierderholt. Daarom zijn wij dan ook genoodzaakt om gasten die zich niet conformeren aan de geldende maatregelen en onze eventuele waarschuwingen de toegang tot Het Lierderholt definitief te ontzeggen. 

Ik heb een seizoenplaats en/of jaarplaats op Het Lierderholt. Welke regels gelden er voor mij?
Het is niet verboden om gebruik te maken van je eigen stacaravan, chalet of seizoenplaats. Wij rekenen er op dat jullie zelf verantwoordelijkheid nemen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, bijvoorbeeld door de regels van het RIVM in acht te nemen.

Wij vragen je niet naar Het Lierderholt te komen wanneer jullie in een gebied wonen waar veel corona gevallen bekend zijn of jullie hoesten, verkouden en/of grieperig zijn.

Ik verblijf momenteel op jullie vakantiepark, is bezoek toegestaan?
Op dit moment zijn dagbezoekers en/of logees niet meer toegestaan op ons vakantiepark, dit om de verspreiding van het corona virus verder te beperken.

Wij danken jullie voor het begrip in deze periode!


Laatste update: 19 maart 2020 - 10:30 uur 

Om het contact met onze medewerkers verder te minimaliseren, zijn wij genoodzaakt om onderstaande maatregelen in te voeren:

 • Het is niet meer mogelijk om bij de receptie met contant geld te betalen;
 • Het is niet meer mogelijk om bij de receptie midgetgolf- en/of tennisspullen te huren;
 • Onze terreinmedewerkers betreden alleen accommodaties wanneer deze helemaal leeg zijn en zij dus als enige in de accommodatie aanwezig zijn;
 • Wanneer onze medewerkers de sanitairgebouwen aan het schoonmaken zijn, dan is het niet toegestaan om deze gebouwen te betreden.

Laatste update: 18 maart 2020 - 17:00 uur

Helaas hebben wij net bericht gekregen van onze leverancier dat op dit moment de Boslodges Living niet leverbaar zijn. Deze accommodaties moeten uit Frankrijk komen en dat is nu niet mogelijk i.v.m. de gesloten grenzen. Wij weten helaas niet wanneer de accommodaties bij ons geleverd worden.
Daarom zijn wij genoodzaakt om alle boekingen tot 29-05-2020 te verzetten en/of te annuleren. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op met de personen die vanaf Pasen tot 29-05 een Boslodge Living bij ons hebben gehuurd. Onze excuses hiervoor!


Laatste update: 17 maart 2020 - 16:30 uur 

In verband met de gedwongen horeca sluiting, blijft onze horeca gesloten. Maar het is vanaf nu wel mogelijk om op vrijdag en zaterdag maaltijden bij ons af te halen. Je kunt de maaltijden uitsluitend telefonisch bij ons bestellen tussen 13:00 en 21:00 uur via 055 506 14 58.

Klik op de button hieronder om de maaltijden van ons speciale afhaalmenu te bekijken. De maaltijden zijn af te halen in onze friterie.

Bekijk hier het afhaalmenu

Wil jij een maaltijd bij ons afhalen? Hou dan rekening met onderstaande punten:

 • Alleen telefonisch bestellen via 055 506 14 58;
 • Alleen betalen middels pin;
 • Houd minimaal 1.5 meter afstand van andere personen;
 • Drinken bestellen tijdens het wachten is niet toegestaan;
 • De maaltijd opeten in De Lierderhoeve is niet toegestaan;
 • Na ontvangst van je bestelling moet je direct het pand verlaten;
 • Er mogen niet meer dan 4 mensen tegelijk binnen zijn. Wanneer er al vier gasten aanwezig zijn, wacht dan a.u.b. even buiten.

Eeterij De Lierderhoeve biedt op onderstaande data de mogelijkheid om maaltijden te bestellen en af te halen:

 • Vrijdag 20 en zaterdag 21 maart
 • Vrijdag 27 en zaterdag 28 maart
 • Onder voorbehoud: dagelijks vanaf 3 april

LET OP: aangezien er slechts één persoon in de keuken aanwezig is en één persoon de bestellingen uitgeeft, kunnen wij niet garanderen dat wij alle bestellingen kunnen verwerken. Wanneer er teveel bestellingen binnenkomen, is het mogelijk dat wij ‘nee’ moeten verkopen.


Laatste update: 16 maart 2020 - 15:00 uur

Vakantiepark Het Lierderholt volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Wij bekijken van uur tot uur de veranderingen betreffende de noodzakelijke maatregelen en wij zullen alle veranderingen die voor onze vakantiegasten van belang zijn via deze pagina communiceren.

Op dit moment ontvangen we zeer veel telefonische vragen. Helaas kan het daardoor voorkomen dat je langer moet wachten dan je van ons gewend bent. Wij willen je dan ook vragen om alleen telefonisch contact met ons op te nemen als je een verblijf geboekt hebt tot 6 april 2020. Voor alle boekingen in de periode na 6 april volgt later bericht. Lees hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen met betrekking tot het coronavirus en jouw vakantie.

Hoe gaat Vakantiepark Het Lierderholt om met annuleringen m.b.t. het coronavirus?
Verblijven tot 6 april 2020
Wanneer je een verblijf hebt geboekt tot 6 april 2020, dan kun je deze kosteloos verzetten naar een andere periode. Mocht er prijsverschil zitten tussen de huidige en de nieuwe periode dan wordt dit verrekend. Wanneer je een tegoed houdt, krijg je dit geld terug. Als je de boeking verplaatst naar een duurdere periode, dient dit verschil bijbetaald te worden.

Als je je huidige boeking wilt annuleren dan gelden de RECRON-voorwaarden en/of de voorwaarden van uw eigen annuleringsverzekering. Annuleren en/of verzetten kan telefonisch via 055 506 1458. Wegens de drukte en minimale bezetting op de receptie zijn onze wachttijden momenteel langer dan je van ons gewend bent. 

Heb je een reservering met een kampeergroep tot 6 april? Dan kijken we graag samen naar het kosteloos verplaatsen. De reisleider mag daarvoor telefonisch contact met ons opnemen via 055 506 1458.

Verblijven na 6 april 2020
Vanuit de overheid zijn er nog geen berichten gekomen die een reden tot annuleren en/of verzetten van een boeking geven. Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en als er berichten vanuit de overheid komen die betrekking hebben op de periode na 6 april, dan zullen wij je hiervan op de hoogte brengen.

Welke maatregelen heeft Vakantiepark Het Lierderholt in acht genomen m.b.t. het coronavirus?
Wij volgen de ontwikkelingen en richtlijnen rondom het coronavirus op de voet. Indien nodig zullen wij onze procedures waar nodig aanpassen en aanscherpen.

Op ons vakantiepark hanteren we strikte gezondheidsnormen en informeren en moedigen wij onze gasten aan om de gebruikelijke instructies in acht te nemen: regelmatig handen wassen, in de elleboog hoesten en wegwerp tissues gebruiken.  

Kan ik nog op vakantie vanwege het coronavirus?
Ons vakantiepark blijft geopend voor vakantiegasten, ons vakantiepark ligt in een rustig gebied waar op dit moment geen bijzondere veiligheidsrisico’s gelden.

Al onze accommodaties zijn vrijstaand en daardoor heeft u geen/weinig contact met andere vakantiegasten.

Wel vragen wij u om, wanneer u symptomen heeft van het coronavirus, geen vakantie te boeken op ons vakantiepark, of wanneer je al een vakantie geboekt hebt, deze te annuleren/verzetten. Dit in verband met de gezondheid van onze overige gasten en ons personeel. Wij hopen op je begrip en medewerking.

Wat gebeurt er als het coronavirus op Vakantiepark Het Lierderholt wordt geconstateerd?
Als het coronavirus op ons vakantiepark wordt geconstateerd, worden de medische en gezondheidsinstanties onmiddellijk op de hoogte gebracht. Procedures voor infectieziekten worden dan onmiddellijk ingezet.

Zijn de faciliteiten op Vakantiepark Het Lierderholt gesloten? 
Vanaf zondag 15 maart 18:00 uur is Eeterij De Lierderhoeve op ons vakantiepark gesloten, dit betreft ons à la carte restaurant, eetcafé, Grand Café en friterie. Het sluiten van ons restaurant geldt in ieder geval tot 6 april. Zodra er meer bekend is zullen wij je hierover berichten.

Op zaterdag 28 maart 2020 start het voorseizoen van de kampeerders, kunnen wij gewoon komen?
Op dit moment zijn wij geopend voor alle vakantiegasten en kunnen de voorseizoen kampeerders gewoon komen op zaterdag 28 maart.

Nieuws overzicht